Рисуване | Рисуване за кандидат-студенти | Подготовка по рисуване | Изготвяне на портфолио


Курсове по рисуване за кандидат-студенти | Уроци по рисуване за кандидат-студенти | Изготвяне на портфолио за кандидатстване в университети у нас и в чужбина

"Студио С" предлага на кандидат-студентите подготовка по рисуване за конкурсните изпити по изобразително изкуство за различните ВУЗ-ове у нас и в чужбина и специалности с такива изпити. Курсовете по рисуване при нас са насочени към подготовка за ИЗПИТИ по РИСУВАНЕ и/или изготвяне на ПОРТФОЛИО с рисунки за следните специалности: архитектура, интериорен дизайн, графичен дизайн, инженерен дизайн, продуктов дизайн, анимация, озеленяване,  моден дизайн, визуални изкуства и др. Изготвянето на портфолио с рисунки е насочено към кандидатстване в учебни заведения в страната и чужбина. Подготовката на портфолиото с рисунки е съобразено със специфичните изисквания за всяко учебно заведение и специалност: /архитектура, графичен дизайн, инженерен дизайн, продуктов дизайн, интериорен дизайн, моден дизайн, визуални изкуства, анимация, мултимедия и други с изпити по рисуване/. Подготовката за изпитите по рисуване включва различни задачи в зависимост от ВУЗ-а и специалността.

Обучението по рисуване в "Студио S", макар и в група, е индивидуално. Всеки работи по програма, изготвена лично за него и съобразена с неговите цели и темпо. Затова включването в група по рисуване може да стане във всеки момент. На всеки курсист се преподава теорията на изобразителното изкуство от самото начало. Но научавайки и разбирайки теорията на рисуването, това все още не означава, че можете да рисувате. Рисуването е процес, който изисква време и постоянство и е трудно да се усвои за 2 или 3 месеца. Не оставяйте подготовката си по рисуване за последния момент.

Повече от 25 години подготвяме кандидат-студенти за университети в страната и чужбина. Всяка година наши курсисти са приемани в желаните специалности в елитни университети в Европа, Америка, Канада.

Какво предлагаме за кандидат-студентите:
 • Курсове по рисуване - подготовка за изпити и портфолио - през учебната година;
 • Онлайн курс по рисуване за подготовка на портфолио;
 • Консултация за портфолио;
 • Оформление на фашето портфолио;
 • Летен курс по рисуване - интензивен през юли;
 • Безплатни обучения по всички софтери, които трябва да усвоите - БОНУС за курсистите ни /Photoshop, 3D studio Max, Autodesk Maya и всички други - над 300 часа обучения/.
 • Индивидуални уроци по рисуване - онлайн и на живо.
Информацията ще видите по долу:

Курсове по РИСУВАНЕ в СОФИЯ - групи:

Курсове по рисуване на живо в Студио S:

Понеделник сутрин -    08.30 - 12.30 ч.;
Понеделник следобед- 14.00 - 18.00 ч.;
Петък сутрин -              08.30 - 12.30 ч.;
Петък следобед-           14.00 - 18.00 ч.;
Събота сутрин -            09.00 - 14.00 ч.;
Събота следобед -        14.00 - 18.00 ч.;
Неделя сутрин -            09.00 - 14.00 ч.;
Неделя следобед -        14.00 - 18.00 ч.

Онлайн курсове по рисуване от 21 март 2020 г.:

Събота сутрин -            09.00 - 14.00 ч.;
Събота следобед -        14.00 - 18.00 ч.;
Неделя сутрин -            09.00 - 14.00 ч.;
Неделя следобед -        14.00 - 18.00 ч.

ЦЕНИ:

За група с продължителност 4 астр. ч. /6 уч.ч./ х 4 пъти месечно:

 • Месечна такса /20 астр.ч./ - 112 лв. 
 • Полугодишна такса - първи/втори учебен срок 20 дни х 4 астр.ч.= 80 астр.ч. - 538 лв.
 • Годишна такса /една учебна година до края на юни/ - 1008 лв.
 • Дневна такса /4 астр.ч./ - 40 лв.

За група с продължителност 5 астр. ч. /7,5 уч.ч./ х 4 пъти месечно:

 • Месечна такса /20 астр.ч./ - 140 лв.
 • Полугодишна такса - първи/втори учебен срок 20 дни х 5 астр.ч.= 100 астр.ч. - 665 лв.
 • Годишна такса /40 дни х 5 астр.ч. = 200 астр.ч./ - 1260 лв.
 • Дневна такса /5 астр.ч./ - 50 лв.

Цена за астрономичен час - 2.50 лв. /при срочна или годишна такса, когато имате и достъп до онлайн софтуерни обучения над 300 астр. часа/
Цените са в BGN и са крайни цени.

Отсъствия не се приспадат от таксите.

За записване: попълнете електронна заявка от бутона:

уроци по рисуване

Вземете ОТСТЪПКА 50% за един ден урок в група. Попълнете ЗАЯВКА от тук.


образование в чужбина

???? РЕГИСТРАЦИЯТА ОТВОРИ ????
Вече можеш да се регистрираш ????безплатно???? за изложение #ЕвропейскоОбразование за #УспешнаКариера!

Предоставяме ти възможността за изживяване, а не само посещение. Разгледай нашите #BusinessYourFuture интерактивни работилници и се запиши!

Повече за събитието можеш да видиш на нашия сайт:
https://www.edlanta.com/obrazovanie-za-uspeshna-kariera

Безплатната регистрация те очаква тук:
https://www.edlanta.com/eef-registracia


ОНЛАЙН КУРСОВЕ ПО РИСУВАНЕ за изготвяне на ПОРТФОЛИО

Онлайн курсовете по Рисуване за изготвяне на ПОРТФОЛИО са насочени към кандидат-студенти, които нямат възможност да посещават курсовете ни на живо. Обучението се осъществява с преподавател на живо, но във виртуална класна стая. Разработват се конкретни проекти според специалността, за която ще се кандидатства, които ще се включат в портфолиото. Следва информация за онлайн курсовете за портфолио:

Интензивен онлайн курс за ученици, които ще кандидатстват до януари:
 
Ако трябва да представите портфолиото си най-късно януари, трябва да имате предвид, че не е препоръчително да изчаквате последния срок. Оптималния срок за подаване на портфолиото е края на декември преди Коледните празници. Затова нашия интензивен курс приключва третата седмица на декември.
Също така трябва да знаете, че ще се налага да работите много самостоятелно вкъщи по поставените Ви задачи.
Време на провеждане: неделя 18.20 - 19.40 ч.- 2 уч.ч.;
Място на провеждане - във виртуална класна стая с преподавател на живо;
Начало: третата неделя на октомври месец;
Край: третата неделя на декември месец;
Продължителност: девет недели
Хорариум: 18 уч.ч.
ЦЕНА: 270 лв.
 
 
Надграждащ онлайн курс за ученици, които ще кандидатстват март-април
 
Това надграждащо обучение е насочено към ученици, които трябва да предадат своите портфолиа през пролетните месеци, в зависимост от университетите, в които кандидатстват. На това обучение ще бъдат поставени допълнителни задачи и с повечето време, с което ще разполагат тези ученици, ще успеят да разработят повече рисунки и проекти за своето портфолио.
Време на провеждане: неделя 18.20 - 19.40 ч.- 2 уч.ч.;
Място на провеждане - във виртуална класна стая с преподавател на живо;
Начало: първата неделя на януари месец;
Край: последната неделя на март месец;
Продължителност: тринадесет недели
Хорариум: 26 уч.ч.
ЦЕНА: 390 лв.
 
В тези групи можете да се запишете дори и ако сте закъсняли. Ще имате възможност да наваксате пропуснатото самостоятелно. Пропуснатите часове ще се приспаднат от таксата. И тук се запазва БОНУСА - обучение по необходимите Ви софтуери. Вижте информацията по-долу в страницата.

КОНСУЛТАЦИЯ във връзка с Вашето ПОРТФОЛИО С РИСУНКИ

Консултацията за изготвяне на портфолио с рисунки предлагаме в две форми - на живо в  центъра или онлайн с реален преподавател. Предлагаме два вида, консултации, от които можете да изберете тази, която отговаря на Вашите нужди:

Консултация - вариант 1:
Продължителност - 1 астр. час. Ще придобиете познания как трябва да изглежда едно портфолио за кандидатстване в университет за желаната от Вас специалност, какви работи и проекти трябва да съдържа и как да бъде оформено и представено. Също така:

- Ще разгледаме и обсъдим изискванията, които имат за портфолиото избраните от вас институти, за да ги съпоставим с вашата подготовка;
- Ще обсъдим вашите придобити до момента изобразителни умения и знания. За целта е препоръчително да носите всички ваши опити в областта на рисуването;

Цена на консултацията - 78 лв.  

Консултация - вариант 2:
Продължителност 1 астр. час и 30 мин. Освен гореизброената информация и знания, които ще получите теоретично и онагледено, във втория вид консултация ще се набележат и основните насоки, в които трябва да работите и ще се създаде подробна програма, която да следвате във Вашата подготовка, съобразена с Вашите цели и времето, което имате за да пизготвите Вашето портфолио, така че да бъде успешно!

Цена на консултацията - 138 лв.  

ОТСТЪПКА 50% от цената на консултацията - при попълване на онлайн заявка за консултация от долния бутон от 05 до 30 септември:

курсове и уроци по рисуване за кандидат-студенти

Можете да се запишете за консултация и на телефон 0887 239 186. /без отстъпка/

 


Оформление на Вашето ПОРТФОЛИО С РИСУНКИ

Оформлението, външния вид на портфолиото е много важно и само по себе си говори за Вашите дизайнерски умения и знания. Дигитално или книжно, портфолиото трябва да бъде добре издържано. Знаем, че в повечето случаи Вие не сте в състояние да оформите Вашето портфолио достатъчно убедително. Затова предлагаме услугата Оформление на портфолио. Цената за оформяне на 1 брой портфолио - 190 лв. За втора разновидност на подреждане /понякога различните университети имат известни разлики в изискванията си за портфолиото/ - 65 лв. Вие трябва да предоставите Вашите рисунки за заснемане или в JPG формат, ако ги имате вече заснети или скенирани в подходящо качество, както и изискванията за университетите, в които ще кандидатствате.


Летен курс за изграждане на ПОРТФОЛИО и подготовка за изпити по рисуване - всеки ден през ЮЛИ

Летен курс за изграждане на ПОРТФОЛИО и подготовка за изпити по рисуване - всеки ден през ЮЛИ и е предназначен за ученици, които желаят да получат интензивна подготовка за изграждане на своето творческо портфолио за кандидатстване в креативни специалности в страната и чужбина през летните ваканционни месеци, както и за подготовка за изпити по рисуване. Вижте пълната информация на линка Летен курс по рисуване
 
уроци по рисуване

Обучения за софтуери, необходими за кандидат-студентите

Много често университетите очакват кандидат-студентите да имат вече изградени умения по някои софтуери. Кои софтуери трябва да овладеете, зависи от специалността, която кандидатствате. Ние предлагаме като БОНУС за нашите курсисти БЕЗПЛАТНО ОБУЧЕНИЕ над 300 часа по всички необходими им софтуери, като условие за това трябва да са платили срочна или годишна такса за обучение в курс по рисуване или наведнъж такса за 4 поредни месеца. Всяко от тези обучения за отделен софтуер струва х 200 лв. минимум. Ние Ви ги предоставяме като БОНУС:

Photoshop - необходим за кандидатстващите за специалност Графичен дизайн, Анимация, Гейм дизайн и носещи допълнителни точки към портфолиото и за други специалности. Photoshop е софтуер, който е необходимо да се знае оза всички креативни и дизайнерски специалности

Corel Draw  - необходим за кандидатстващите за специалност Графичен дизайн, Анимация, Гейм дизайн и носещи допълнителни точки към портфолиото и за други специалности.

3D Studio Max  - необходим за кандидатстващите за специалност Архитектура, Анимация, Гейм дизайн и носещи допълнителни точки към портфолиото и за други специалности.

After Effects - необходим за кандидатстващите за специалност Графичен дизайн, Анимация, Гейм дизайн и носещи допълнителни точки към портфолиото и за други специалности.

И много други софтуери, ако се нуждаете от допълнителни такива. 


ИНДИВИДУАЛНИ УРОЦИ ПО РИСУВАНЕ:

Форми на индивидуални уроци по рисуване:
 • на живо в офис на центъра
 • онлайн
 • на Ваш адрес в София
График на обучението - Уроците по рисуване се провеждат в предварително уговорен график, който е съобразен с Вашето време и цели. Минимума часове за месец, които трябва да бъдат взети за 4 урока. Ако се наложи да пропуснете час и се обадите най-късно предишния ден, то тогава можете да уговорите време, в което да си вземете часа. В противен случай платения урок се счита за взет.

Продължителност на един урок - 1 астрономичен час.

Цена на един урок по рисуване - 40 лв.

Заплащането се извършва по банков път или на място в центъра за 4 урока предварително. Вижте данните за заплащане по банков път в раздел ЦЕНИ.

За повече информация и записване позвънете на тел.  088 723 918 или попълнете заявка от долния бутон:

уроци по рисуване


Обща информация за подготовката по рисуване за кандидат-студенти

Как да подготвите вашето ПОРТФОЛИО с рисунки за кандидатстване в страната и/или в чужбина?
В България с портфолио с рисунки се кандидатства в НБУ, специалности: интериорен дизайн, графичен дизайн, анимация,  моден дизайн, визуални изкуства и др. Различните специалности имат някои специфични изисквания, но и доста общи постановки.
За чужбина изготвянето на портфолио също трябва да е съобразено с конкретните изисквания на учебното заведение - като брой на рисунките, вид на рисунките, начин на представянето им - в оригинал, дигитално на носител или по интернет, дати за подаване на документи и дати за изпращане на портфолиото с рисунки и др. Обикновено след като изпратите първо запитване до дадено учебно заведение, те ще ви върнат отговор с изискванията. Понякога дори поставят и специфични индивидуални задачи, освен изисквуемото портфолио с рисунки. Имайте пред вид, че за чужбина процесът на кандидатстването трябва да започне доста рано, понякога дори още есента на учебната година, в която сте 12 клас.

Колко време е необходимо да се подготвите за изпитите по рисуване? Отговорът на този въпрос зависи от много фактори - личните ви дадености, трудолюбието и постоянството ви, за колко различни изпита по рисуване ще се готвите, изискванията на учебното заведение към кандидатите и др. Например, ако кандидатстване архитектура в УАСГ, за да се подготвите отлично, с едно умерено темпо /посещение на курс по рисуване веднъж седмично за 4-5 часа и още няколко часа самостоятелно рисуване вкъщи по зададени за домашно задачи/, ще са ви необходими средно 2 учебни години. Разбира се, на някои им се налага да го направят и за една - възможно е, но ще е необходимо два пъти повече да рисувате.

Както споменахме по-горе, подготовката по рисуване, макар и в група, е индивидуална. Включването може да стане във всеки един момент, но съветът ни е да не чакате последния момент. :)


На поставения по-долу линк можете да чуете основни насоки за изготвяне на Портфолио с рисунки в интервюто с художничката и лектор Снежана Стоянова по  програма "Христо Ботев" на БНР, в рубриката "Лесно е!"

http://bnr.bg/hristobotev/post/100466117


Рисунки на наши възпитаници можете да видите в галерията на сайта.

уроци по рисуване

 

 

 

 

 

Използваме "бисквитки", за да подобрим нашия уебсай и работата ви с него като негови потребители. С използването на сайта, Вие се съгласявате с това. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk