Летен лагер за Рисуване

ЛЕТЕН ЛАГЕР по Рисуване

ОЦ "Студио S" предлага летен градски лагер по рисуване за кандидат-студенти и кандидат-гимназисти, които желаят да кандидатстват в учебни заведения в страната и в чужбина с насоченост изобразителни изкуства /графичен дизайн, анимация, компютърна графика, архитектура, интериорен дизайн, моден дизайн, продуктов дизайн и др.

На това обучение курсистите ще получат интензивна подготовка за предстоящите им изпити. През летните месеци, когато не са обременени с други учебни дейности, те ще могат да се отдадат изцяло на тази подготовка, което ще им спести много време през учебната година.

 

Летен лагер по Рисуване за гимназисти

летен курс по рисуване

Летният лагер по рисуване за гимназисти е предназначен за тези, които желаят да получат интензивна подготовка за изграждане на своето творческо портфолио за кандидатстване в креативни специалности в страната и чужбина през летните ваканционни месеци.

Специалностите, за които се изисква творческо портфолио са:
архитектура, графичен дизайн, интериорен дизайн, гейм дизайн, продуктов дизайн, анимация, моден дизайн, изобразителни изкуства и др.

Продължителност: 22 дни х 5 астр. ч.
Хорариум общо за целия курс - 110 астр. ч.

Дати на обучението :
02 - 23 юли - 22 дни

Време на обучението:
13.00 – 18.00 часа

Програма на летен лагер по рисуване за гимназисти:

  • Модул 1 – на 2, 3, 4, 5, 6  юли – 5 дни х 5 астр.ч. – 25 аст.ч. – ЦЕНА: 150 лв Усвояване на основните закони на изобразителното изкуство – композиция, перспектива, светлосенъчно /графично и живописно/ изграждане на обекти в пространството. Усвояване на различни изобразителни техники /графични,  живописни и триизмерни техники. Изграждане на рисунки, чрез усвоените техники в различни жанрове.
  • Модул 2 – на 7, 8, 9, 10, 11, 12 юли – 6 дни х 5 астр.ч. – 30 аст.ч. – ЦЕНА: 180 лв Развиване на творчески, креативни разработки/проекти, свързани с конкретните специалности, за които се подготвяте за кандидатстване.
  • Модул 3 – на 13, 14, 15, 16, 17 юли – 5 дни х 5 астр.ч. – 25 аст.ч. – ЦЕНА: 150лв Разработване на проекти за триизмерни или двуизмерни работи в зависимост от специалността, за която се подготвяте. Усвояване на базисни знания от компютърни приложения, необходими за изграждането на портфолиото Ви и за работата Ви в бъдеще, чрез които ще бъдат изградени проектите Ви.
  • Модул 4 – на 18, 19, 20, 21, 22, 23 юли – 6 дни х 5 астр.ч. – 30 аст.ч. – ЦЕНА: 180 лв Изграждане на двуизмерни и триизмерни композиции/проекти, разкривщи Вашия творчески потенциал, интересни идеи и креативност.  Освен това в този модул ще финализираме всички направени до момента рисунки, проекти, работи, ще ги заснемем и ще изградим портфолиото Ви във вид, готов за представяне.

При заплащане ден за ден ЦЕНА - дневна такса  - 45 лв/ден за 5 астр. ч. обучение

На този курс по рисуване Вие ще:
- научите как да изградите своето портфолио;
- разбете как да изразите себе си чрез портфолиото си;
- усвоите прилагането на базисните принципи на изобразителното изкуство;
- нарисувате голяма част от рисунките, които се изискват от Вас  за портфолиото /броят необходими рисунки/проекти зависи от конкретните изисквания на всеки университет/;
- научите техники / класически и компютърни/ за създаване на рисунки и проекти за портфолио.

Необходими материали за обучението, които трябва да носите:
- Моливи – Н, НВ, В, 2В, 3В, 4В, 5В, 6В;
- Хлебна гума на фирмата Faber Castell;
- Картон 100/70 см – най-масовия, който можете да намерите почти във всяка книжарница – 5 бр.;
- Скицник А4 или листа А4 за принтер;
- Макетно малко ножче за острене на моливи и малко парче фина шкурка за подостряне на графита;
- Акварелни моливи 24 цвята;
- лаптоп /не е задължително, но би било полезно/. Той се използва предимно за домашните работи, които са свързани с усвояване на определени софтуери и разработване на проекти чрез тях.

Ние ще предоставим следните художествени материали, с които ще работите по време на курса:  акрилни бои, темперни бои, кредов картон и др., които влизат в цената на курса.


Допълнителни услуги, които са по желание:
Квартира в студентски общежития към СУ - София, кв. Студентски град - 12 лв/ден - не влиза в цената на обучението. Ако желаете да ползвате общежитие за периода на обучението, то се заплаща отделно при предварителна заявка и заплащане най-късно до 26 юни.

 

Летен лагер по Рисуване за ученици от 5, 6 и 7 клас

Обучението е предназначено за ученици от 5, 6 и 7 клас, които желаят да кандидатстват в художествени училища и да изучават някои от следните специалности: анимация, графичен дизайн, компютърна графика, фотография, интериорен дизайн, моден дизайн, дизайн на детски играчки, изящни изобразителни изкуства и др.

Продължителност: 22 дни х 4 астр. ч.
Хорариум общо за целия курс - 88 астр. ч.

Дати на обучението :
02 - 23 юли - 22 дни

Време на обучението:
09.00 – 13.00 часа

Програма на летен лагер по рисуване за 5, 6 и 7 клас:

  • Модул 1 – на 2, 3, 4, 5, 6  юли –5 дни х 4 астр.ч. –20 аст.ч. – ЦЕНА: 120 лв Усвояване на основните закони на изобразителното изкуство – композиция, перспектива, светлосенъчно /графично / изграждане на обекти в пространството. Тази подготовка е свързана с изпита по рисуване в следните училища: ХУИИ "Илия Петров"; ХУПИ "Свети Лука"; НПГ по полиграфия и фотография. Както е и базисна подготовка за изграждане на общи изобразителни умения.
  • Модул 2 – на 7, 8, 9, 10, 11, 12 юли –6 дни х 4 астр.ч. –24 аст.ч. – ЦЕНА: 144 лв  Развиване на умения за изграждане на Фигурална композиция с цветни материали. Усвояване законите на цветознанието и живописното изграждане на обекти в пространството. Това е специализирана подготовка /вариант 1/ за НВО по Изобразително изкуство след 7 клас за кандидатстване в училища с разширено изучаване на Изобразителни изкуства, като: 51 ОУ, 1 ОУ, Гимназия по текстил и мода и интериорен дизайн и др.
  • Модул 3 – на 13, 14, 15, 16, 17 юл –5 дни х 4 астр.ч. –20 аст.ч. – ЦЕНА: 120лв   Развиване на умения за изграждане на Декоративна композиция с цветни материали. Усвояване законите на декоративната композиция,стилизацията, модулното изграждане на декоративна композиция чрез средствата на Комбинаториката. Това е специализирана подготовка /вариант 2/ за НВО по Изобразително изкуство след 7 клас за кандидатстване в училища с разширено изучаване на Изобразителни изкуства, като: 51 ОУ, 1 ОУ, Гимназия по текстил и мода и интериорен дизайн и др.
  • Модул 4 – на 18, 19, 20, 21, 22, 23 юли–6 дни х 4 астр.ч.–24 аст.ч.– ЦЕНА: 144 лв Надграждане на знанията и уменията от Модул 1. Практически упражнения за развиване на уменията по рисуване, заложени в Модул 1 от летния лагер. Придобиването на умения за умелото прилагане на законите на изобразителното изкуство за изграждане на една хубава и грамотна рисунка изискват много упражнения под вещото напътствие на специалисти. Затова този модул е също е важен с надграждащите си функции.

При заплащане ден за ден ЦЕНА - дневна такса  - 36 лв/ден за 4 астр. ч. обучение

 

Записване за летен лагер по рисуване:

За записване, моля, попълнете долния електронен формуляр или ако не е видим на Вашия екран, попълнете го от ТУК.

 

 

Ако имате въпроси, ПОЗВЪНЕТЕ на тел. 0887 239 186