Определете нивото си по Английски език

Тест за определяне нивото на знанията по Английски език


Този тест за определяне на входящото Ви ниво на знание на Английски език съдържа 50 въпроса.
Запишете на лист хартия към всеки въпрос верния отговор според вас.
Въпросите са свързани с всички нива от А1 до В2, така че не е необходимо да се опитвате да отговаряте на въпросите, на които не знаете правилния отговор.
След това проверете теста си с отговорите, които се намират под него.


1.  How long have you been living in Sofia?

A.   7 years ago
B.   for 3 years
C.   since 3 years
D.   at least 3 years

2.  How old are you?

A.   I have 25 years old
B.   I have 25 years
C.   I am 25 years old
D.   I am fine

3.  She went to the Cinema..... .

A.   on taxi
B.   in taxi
C.   with taxi
D.   by taxi

4.  Susan ..... fly to Moscow tomorrow.

A.   to going
B.   is going to
C.   go to
D.   goes to

5.  I haven't got ..... money.

A.   any
B.   a lot
C.   many
D.   some

6.  Изберете правилното изречение.

A.   He liked go to the movies
B.   He like going to the movies
C.   He likes going to the movies
D.   He like the movies

7.  .... some more tea?

A.   Do you?
B.   Do you like?
C.   Would you like?
D.   You'd like

8.  He plays football .....

A.   by Sundays
B.   in Sundays
C.   on Sundays
D.   at Wednesdays

9.  She ..... never been to Africa.

A.   haven't
B.   does
C.   hadn't
D.   has

10.  I wanted a red shirt but they only had .....

A.   a one black
B.   a black one
C.   one black
D.   a black

11.  The room was empty. There ..... there.

A.   wasn't nobody
B.   was nobody
C.   was somebody
D.   was anybody

12.  Изберете правилното изречение.

A.   Richard late usually arrives
B.   Richard usually arrives late
C.   Richard usually late arrives
D.   Richard late arrives usually

13.  When the boy arrived,  she ..... .

A.   left
B.   already left
C.   had already left
D.   has already left

14.  If I were rich, I ..... buy a plane.

C  should
D.   wish
A.   will
B.   would

15.  By the time you finish the work I ..... .

A.   would left
B.   going to leave
C.   will have left
D.   leave

16.  I forgot ..... the lights before I left.

A.   turning off
B.   put off
C.   to turn off
D  shot

17.  She plays chess, ..... ?

A.   don't she?
B.   does she?
C.   doesn't she?
D.   isn't she?

18.  The car can't be dirty she .....

A.   is just clean it.
B.   has just cleaned it.
C.   just clean it.
D.   have just cleaned it.

19.  Has Mrs. Harrison arrived ..... ?

A.   yet
B.   still
C.   now
D.   already

20.  If only I .... to the cinema instead of staying at home.

A.   did go
B.   have gone
C.   went
D.   had gone

21.  Have you sent that letter to Mr. Harrison?
       Yes, I've ..... done that.


A.   still
B.   now
C.   yet
D.   already

22.  Susan is ..... George to get up now.

A.   telling to
B.   telling
C.   saying
D.   saying to

23.  This is the boy ..... I met on Sunday.

A.   whom
B.   -----
C.   which
D.   what

24. It's no use ..... to him. He doesn't listen

A.   have spoken
B.   to speak
C.   speaking
D.   spoke

25.  You can play ..... you like.

A.   whatever
B.   whenever
C.   soon
D.   always

26.  ..... is your office from here?

A.   How much
B.   How far
C.   How many
D.   How long

27.  This building is quite old. It .... in 1890.

A.   has built
B.   built
C.   was built
D.   build

28.  That's the ..... of my worries, it'll never happen.

A.   least
B.   less
C.   last
D.   fewer

29.  He ..... go to school yesterday.

A.   should have
B.   must
C.   had to
D.   ought to

30.  Don't ..... me.  I'll be back late

A.   waiting for
B.   hope for
C.   wait for
D.   expect

31.  He doesn't like ..... what to do.

A.   said
B.   told
C.   being told
D.   having said

32. The boy ..... in the corner is my son.

A.   is sitting
B.   whose
C.   sits
D.   sitting


33.  Изберете правилното изречение.

A.   He used to play football very often
B.   He uses play football very often
C.   He was played football very often
D.   He didn't playing football very often

34.  I ..... it doesn't rain tomorrow, I'm going for a picnic.

A.   hope
B.   expect
C.   wait
D.   wish


35.  He remembers being ..... to the fair as a child.

A.   shown
B.   visited
C.   brought
D.   taken

36.  I thought you .....

A.   come to the meeting
B.   have come to the meeting
C.   will come to the meeting
D.   were coming to the meeting

37.  Finishing a course is always .....

A.   satisfied
B.   satisfying
C.   satisfaction
D.   satisfies

38.  Изберете правилното изречение.

A.   That's an attractive red leather bag.
B.   That's a red, attractive leather bag.
C.   That's a red leather bag attractive.
D.   That's an attractive leather red bag.

39.  He worked hard yesterday and ..... finish everything.

A.   let
B.   can
C.   was able to
D.   is hard

40.  Изберете правилното изречение.

A.   Ask her when will the food ready be
B.   Ask her when will be ready the food  
C.   Ask her when will be the food ready
D.   Ask her when the food will be ready

41.  I wish I ..... a car, I'm tired of catching the bus.

A.   had had
B.   have
C.   had
D.   would have

42.  Susan can eat ..... as fifteen bananas in one sitting.

A.   so many
B.   as much
C.   so much
D.   as many

43.  I won't go to the party ..... you come with me.

A.   therefore
B.   except
C.   otherwise
D.   unless

44.  I know she didn't tell you, but she .... have done so.

A.   would
B.   should
C.   may
D.   must

45.  Hotel rooms must be ..... by noon.

A.   leave
B.   evacuated
C.   vacated
D.   abandoned

46.  He wrote the homework ..... , he didn't need anybody's help.

A.   by his ownership
B.   on his own
C.   by his own
D.   on himself

47.  Let's go read the book, .....

A.   don't we?
B.   will we?
C.   shall we?
D.   let us?

48.  You can take the book with you ..... you give it back.

A.   as well as
B.   as long as
C.   as time as
D.   as far as


49.  After many years of research, they found the solution .....

A.   on the end
B.   at the end
C.   at last
D.   by the end

50.  I need to finish this ..... Friday.

A.   during
B.   by
C.   until
D.   at



ПРАВИЛНИТЕ ОТГОВОРИ НА ТЕСТА:


1.B / 2.C / 3.D / 4.B / 5.A / 6.C / 7.C / 8.C / 9.D / 10.B / 11.B / 12.B / 13.C / 14.B / 15.C / 16.C / 17.C / 18.B / 19.A / 20.D / 21.D / 22.B / 23.B / 24.C / 25.B / 26.B / 27.C / 28.A / 29.C / 30.C / 31.C / 32.D / 33.A / 34.A / 35.D / 36.D / 37.B / 38.A / 39.C / 40.D / 41.C / 42.D / 43.D / 44.B / 45.C / 46.B / 47.C / 48.B / 49.C / 50.B

 

РЕЗУЛТАТ:

До 10 верни отговора - препоръчваме да изберете ниво за обучение А1.
От 11 до 33 верни отговора - препоръчваме да изберете ниво за обучение А2.
От 33 до 45 верни отговора - препоръчваме да изберете ниво за обучение В1.
От 46 до 49 верни отговора - препоръчваме да изберете ниво за обучение В2.
50 верни отговора - нямате грешки. Вашето ново на познание на езика покрива ниво В2, а може би и по-високи нива.

Необходимо е да споменем, че обикновено резултатите от тестовете показват по-високи резултати от реалното владеене на езика. Затова предлагаме на вашето внимание долната таблица, показваща нивото на владеене на езика според европейските езикови рамки, с които са съобразени и нивата на обучение, които предлагаме.

 

 

 

  А1 А2 В1 В2 С1 С2
Слушане
Разбиране

Мога да разбирам познати

думи и основни изрази,

свързани с мен, моето

семейство и непосредственото

ми обкръжение, когато се говори бавно и ясно.

Мога да разбирам най-често употребявани

думи и изрази от области,свързани с всекидневието(напр.

моето,

пазаруване,

работа, непосредственото ми обкръжение). Мога да схващам същественото от кратки и ясни послания и съобщения.

Разбирате основните моменти при разговор по познати теми. Същото се отнася и за слушане на радио и телевизионни програми. Можете да разбирате дълги изложения и лекции по познати за вас теми. Разбирате повечето телевизионни предавания и новини, както и повечето филми, когато се говори на стандартен език. Разбирате обширни изложения, дори и когато не са структурирани ясно. Разбирате телевизионни програми и филми без особени усилия. Разбирате всякакъв вид говорим език без затруднения, при условие, че имате известно време да свикнете с особеностите на акцента.
Четене
Разбиране

Мога да разбирам познати имена, думи и прости изречения,

например надписи върху табели,плакати и каталози.

Можете да четете кратки, елементарни текстове. Можете да намерите

търсена от вас информация в

печатни материали като Мога да общувам във всекидневни рутинни ситуации, теми и дейности.Мога да водя кратък разговор,въпреки че обикновено не разбирам достатъчно,

за да мога да го поддържам.реклами, менюта и др.

Разбирате текстове, които съдържат често използвани думи или терминология от вашата професия. Разбирате описания на събития, чувства и пожелания в лични писма. Можете да четете доклади и статии, в които авторите изразяват определени мнения и гледни точки. Разбирате дълги и сложни текстове от областта на литературата и науката. Разбирате и специализирани статии на непознати теми и дълги технически инструкции. Четете с лекота всяка форма на писмения език, включително комплексни, тясно специализирани статии и литературни трудове
Говорене
Диалогична
реч

Мога да общувам с елементарни изрази, при условие че събеседникът е готов да

повторика заното по-бавно или

да го изрази по друг начин и

да ми помогне в намирането на точните думи.
Мога да задавам прости

въпроси и да отговарям на

такива при непосредствена необходимост или позната

тематика.

Мога да общувам във всекидневни рутинни ситуации, теми и дейности.Мога да водя кратък разговор,въпреки че обикновено не разбирам достатъчно,за да мога да го поддържам.

 

Справяте се с повечето ситуации, когато сте на път. Можете да се включите в разговор без да сте се подготвили предварително, ако темата ви е позната. Можете кратко да се изразявате и аргументирате, както и да разкажете история. Можете да се включвате в разговори сравнително леко и непринудено и да говорите гладко по познати теми. Можете да давате подробни описания и да изразявате становище. Можете да се изразявате гладко и непринудено без видимо затруднение. Можете прецизно да пояснявате и аргументирате мнения, да ги обвързвате с тези на други хора, да правите ясни описания по сложни теми. Можете да участвате с лекота във всеки разговор. Можете да представите ясни и гладки описания или аргументи.
Моноло-
гична
реч
Мога да използвам прости изрази и изречения,за да опиша мястото,където живея, и хората,които познавам.

Можете да говорите по общи и

несложни теми. Справяте се с

основни стандартни разговори.

Можете да опишете накратко семейството

си, условията за живот,

образованието

си и работата си.

Мога да описвам преживявания и събития,своите планове,надежди и цели с прости свързани изречения. Мога да изразявам и аргументирам мнението си.Мога да разказвам случки и събития. Мога да давам ясни и подробни описания по широк кръг от теми,които ме интересуват.

Мога ясно и подробно да говоря по сложни въпроси, като включвам свързани с тях теми,  да развивам определени аспекти и завършвам изказването по подобаващ начин.

Мога да направ яясно и гладко описание в подходящ за ситуацията стил. Мога да построя логично изказването си.
Писане

Мога да напиша кратък текст за пощенска картичка(например от почивка или екскурзия). Мога да попълня във формуляри(например в хотел)името, националността,

адреса.

Можете да напишете кратки,

несложни съобщения и бележки,

както и кратки лични писма.

Можете да напишете кратък, свързан текст по позната тема. Умеете да пишете лични писма, в които описвате преживявания и впечатления. Можете да напишете ясни, подробни текстове по познати теми. В състояние сте да напишете есе или доклад и да представите аргументи за или против определено твърдение. Можете да изразявате идеите си в ясен и добре структуриран текст. Можете да пишете по сложни теми в писма, есета или доклади. Можете да изберете подходящ стил за адресанта Можете да съставите ясен, добре структуриран текст в подходящ стил. Можете логично да представите случай по начин, който да помогне на читателя да обърне внимание на определени моменти и да ги запомни.